رد شدن به محتوای اصلی

نويسنده آمريكايي: افغانستان نيز به عراقي ديگر تبديل مي‌شود

با انتقاد از افزايش نيروها در افغانستان
نويسنده آمريكايي: افغانستان نيز به عراقي ديگر تبديل مي‌شود

خبرگزاري فارس: يك نويسنده آمريكايي با انتقاد شديد از تصميم دولت اوباما براي افزايش سربازان آمريكا در افغانستان، اوضاع عراق را يادآور شد و هشدار داد كه با بي‌فايده بودن افزايش نيروها، افغانستان نيز به عراقي ديگر تبديل خواهد شد.


به گزارش فارس، "ويكتور تورن " روزنامه‌نگار و نويسنده آمريكايي طي مقاله‌اي كه در هفته‌نامه "امريكن‌فري‌پرس " منتشر شده، نوشت: اشغال عراق ماهانه 3/7 ميليارد دلار براي ماليات‌دهندگان آمريكايي هزينه دارد. در همين حال مجموع هزينه‌هاي آمريكا در عراق به بيش از 800 ميليارد دلار رسيده است.
از سوي ديگر 4350 سرباز آمريكايي حاضر در عراق كشته شده و 32 هزار سرباز نيز به شدت زخمي شده‌اند. همچنين ده‌ها هزار سرباز ديگر نيز از ناراحتي‌هاي رواني ناشي از حضور در جنگ عراق، رنج مي‌برند.
اين نويسنده آمريكايي مي‌افزايد: طبق گزارش نشريه "واشنگتن‌پست " در 25 اكتبر، آمريكا 120 هزار نيروي رزمي در عراق دارد كه با احتساب 100 هزار پيمانكار خصوصي حاضر در اين كشور، نزديك به ربع ميليون نيروي آمريكايي در عراق حضور دارند؛ اما براي درك بهتر اين اعداد و ارقام كافي است به اظهارات "تام انگلهارت "، خبرنگار نشريه "نيشن " توجه كنيد كه 13 آگوست 2007 به نقل از "سرويس تحقيقاتي كنگره‌ " آمريكا گفته بود هزينه تخميني استقرار يك سرباز آمريكايي در عراق سالانه، 390 هزار دلار است.
تورن با تاكيد بر اينكه بيشتر بودجه‌هاي مربوط به استقرار سربازان تلف شده و بيهوده خرج مي‌شود، يادآور شد: "گري اتر "، خبرنگار آمريكايي، 15 آوريل 2008، فعاليت‌هاي آمريكا در عراق را " فاسدترين و پرهزينه‌ترين بازسازي تاريخ " ناميد.
در همين رابطه گروه " شفاف‌سازي بين‌الملل " نيز مي‌گويد: "فساد در عراق شايد تبديل به بزرگترين رسوايي تاريخ شود. "
امريكن‌فري‌پرس با تاكيد بر آنكه رشوه، اختلاس، ارايه معاملات ميليون دلاري به دوستان مقامات بلندپايه و قراردادهاي بدون مناقصه، در عراق عادي هستند، مي‌نويسد: "استوارت بوئن "، بازرس كل بازسازي عراق طي گزارش سال 2005 " ائتلاف موقت " به اين نكته اشاره كرده بود كه چگونه 8.8 ميليارد دلار از درآمدهاي نفتي عراق ناپديد شده است.
اين گزارش با بيان دليل گم شدن 8.8 ميليارد دلار از درآمدهاي نفتي عراق مي‌افزايد: چندان تعجب‌برانگيز نيست كه شركت "هاليبرتون " در آن زمان قراردادي را بدون مناقصه و با مبلغ 108 ميليون دلار در اختيار گرفته بود.
تورن با تاكيد بر اينكه وضع كنوني عراق هم تفاوت چنداني با گذشته ندارد،‌ مي‌نويسد: هنگامي كه آمريكا در سال 2003 به عراق حمله كرد، نفت بشكه‌اي 30 دلار به فروش مي‌رفت. اما بعد از آنكه نفت در جولاي 2008 تا بشكه‌اي 126 دلار بالا رفت، هم‌اكنون قيمت نفت در حدود سه برابر زماني كه ما وارد عراق شديم، نوسان دارد و تقريبا بشكه‌اي 80 دلار به فروش مي‌رسد. با اين وجود زندگي روزمره شهروندان عراقي بهتر نشده است.
در همين رابطه "سيمون آصف "، خبرنگار نشريه "شماروت نيوز "، 13 اكتبر گزارش كرد كه عراق همچنان درگير قطعي مكرر برق، سطح بالاي بيكاري و درگيري‌هاي قومي و قبيله‌اي است.
"كارين ريلي " خبرنگار "مرسد سان‌استار " نيز پس از بازديد از بغداد در 15 آوريل گفت: برق دفتر "مك‌كلاچي " در بغداد دست‌كم 10 بار در روز قطع مي‌شود.
اين نويسنده آمريكايي در ادامه مقاله خود مي‌نويسد: سرانجام "گزارش بشردوستانه سازمان ملل " در فوريه 2009، كابوس‌ها را تعبير كرد؛ در اين گزارش آمده بود كه نيمي از بغداد از قطعي شديد برق رنج مي‌برد و نيمي از جمعيت ساير شهرهاي عراق نيز 11 ساعت در روز فاقد برق هستند؛ بيكاري 18 درصد بوده و 22 درصد از كودكان نيز دچار سوءتغذيه شديد هستند. همچنين پنج ميليون نفر از مردم عراق،‌ بيسواد هستند.
تورين در انتهاي مقاله خود مي‌پرسد: آيا همانطور كه بوش اول مي سال 2003، بر روي ناو "يواس‌اس آبراهام لينكلن " اعلام كرد، "ماموريت پايان يافته " است؟ آيا برنامه تامين امنيت بوش در عراق موفقيت‌آميز بوده و يا اينكه 800 ميليارد دلار، در يكي ديگر از گرفتاري‌هاي خارجي آمريكا به هدر رفته است؟

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کتاب سیصد جمله و بازار سنتی کتاب ایران در پایان راه

سیصد جمله مجموعه ای از سخنان قصار و کوتاه ارد بزرگ ، فردریش نیچه و جبران خلیل جبران برای مطالعه کتاب به چهار لینک زیر مراجعه کنید بخش نخست کتاب سیصد جمله از ارد بزرگ ، فریدریش نیچه و جبران خلیل جبران بخش دوم کتاب سیصد جمله از ارد بزرگ ، فریدریش نیچه و جبران خلیل جبران سیصد جمله - ارد بزرگ ، فردریش نیچه و جبران خلیل جبران بازار سنتی کتاب ایران در پایان راه امروز صبح عازم مرکز شهر و فروشگاه های کتاب خیابان انقلاب شدم بازار نشر هم قسمتی از پیکره ناقص فرهنگی ماست . با چند ناشر و کتاب فروش صحبت کردم . یکی از آنها می گفت تجدید چاپ ها براساس تیراژ واقعی فروش کتاب نیست. کتابی را در دست گرفت و گفت این کتاب از نشر اول آن است که مربوط به سال قبل است اما هم اکنون چاپ یازدهم آن هم آمده و در بعضی از کتاب فروشی ها هست . به او گفتم چطور ؟ اگر این کتاب این قدر فروش داشته که به چاپ یازدهم رسیده پس شما چطور نسخه اولیه آن را می فروشید و او در پاسخ گفت مسئله همین جاست چون این تیراژ را مردم نخریده اند بلکه سازمان های دولتی خاص بر اساس افکار خود نسخه های بسیاری را پیش خری

نامداران ارتباطات همراه هدست بلوتوث STONE جبرا را رونمايي كرد

هدست بلوتوث STONE آخرین محصولات جبرا با حضور مدیران ارشد این شرکت و شرکت نامداران ارتباطات همراه رو نمایی شد. این محصول با حذف طرح‌های سنتی هدست بلوتوث نسل جدیدی از این فناوری را برای ارائه به کاربران همراه خواهد داشت. هدست بلوتوث STONE هم‌اکنون در تمامی نمایندگی‌های فروش شرکت نامداران ارتباطات همراه در سر تا سر ایران عرضه می‌شود. بدنه این هدست بلوتوث به گونه‌ای طراحی شده که به طور خاصی گوش را در بر می‌گیرد. جبرا Stone به همراه یک شارژر بی‌سیم قابل حمل عرضه شده که تمامی آن به آسانی در کف دست جای می‌گیرد. کافی است هر جا شارژ هدست تمام شد، برای شارژ، داخل شارژر بی‌سیم قرار داده شود. یکی از ویژگی‌های متمایز این محصول نسبت به سایر مدل‌های قدیمی، استفاده از فناوری حذف نویز (™Noise Blackout) و دسته میکروفون است. به گزارش خبرنگار ايتنا از اين مراسم، طی این نشست «مارتین روبرت هرلوف» مدیر بازاریابی جبرا ضمن ابرازخرسندی فراوان از اختراع این محصول گفت: «طرح و ویژگی‌های انحصاری جبرا Stone نگرش مصرف‌کنندگان تلفن همراه را در مورد هدست‌های بلوتوث تغییر خواهد داد.» به گف

10 ایده برای کمک به اداره زندگی پرمشغله‌

ساده کردن زندگی لزوماً به این معنی نیست که از چیزهایی که می خواهید در زندگی، بگذرید. درواقع، دقیقاً متضاد این است. ساده کردن زندگی به شما زمان بیشتری برای انجام کارهایی که وقت و انرژی برایشان می خواهید، می دهد (مثل ورزش، کتاب خواندن یا شرکت در یک کلاس آموزشی). این ایده ها را امتحان کنید تا زمان، هزینه، پشتیبانی و فضای بیشتری در زندگی پرمشغله تان ایجاد کنید. 1. یک عادت جدید در خودتان ایجاد کنید و آنرا به سایر اعضای خانواده هم آموزش دهید: هیچوقت بدون اینکه چیزی با خود ببرید اتاق را ترک نکنید. مثلاً اگر در طول شب می خواهید از اتاق نشیمن به آشپزخانه یا اتاق خواب بروید، وسیله ای که باید به محل خود برگردانده شود را در راه با خود ببرید. 2. اگر خانواده پرجمعیتی دارید که تعداد زیادی باید از یک حمام و دستشویی استفاده کنند، برای هرکس یک سبد مخصوص درنظر بگیرید که وسایل مخصوص حمام خود را در آن نگه دارند و حتماً پس از استفاده آنرا به اتاق خود برگردانند. درست مثل زندگی در خوابگاه های دانشجویی. اینکار باعث می شود فضای حمام شلوغ و بی نظم نشود و هرکس به راحتی از وسایل خود استفاده کند و جروبحثی هم پیش ن