رد شدن به محتوای اصلی

چرا ايران تاسيسات غني‌سازي فردو را تأسيس كرد؟

كانترپانچ بررسي كرد

خبرگزاري فارس: يك روزنامه‌نگار آمريكايي به خطر افتادن امنيت تأسيسات هسته‌اي ايران در دوران تهديدات نظامي آمريكا در سال 2007 را عامل ساخت تأسيسات هسته‌اي مقاوم‌تر فردو دانست.


به گزارش فارس، "گرت پورتر " (Gareth Porter)، تاريخ‌دان و روزنامه‌نگار متخصص در امنيت ملي آمريكا، در قسمت دوم مقاله خود در پايگاه اينترنتي "كانترپانچ " كه به برررسي دلايل ساخت مجموعه غني‌سازي "فردو " مي‌پردازد، تهديدات امنيتي آمريكا در سالهاي اخير را اينگونه تشريح مي‌كند: رسانه‌هاي خبري آمريكا در دسامبر 2006 گزارش دادند كه يك ناو هواپيمابر به همراه تعدادي ناو جنگي به خليج فارس اعزام شده است.
تهديدات آمريكا در ماه ژانويه شديدتر شدند. در آن زمان بوش دولت‌هاي ايران و سوريه را متهم نمود كه به تروريست‌ها اجازه مي‌دهند از خاكشان براي ورود و خروج به عراق استفاده كنند. بوش همچنين ايران را متهم نمود كه تجهيزات لازم براي حمله به سربازان آمريكايي را در اختيار تروريست‌ها قرار مي‌دهد. نويسنده در ادامه مي‌افزايد: به نظر مي‌رسيد كه اين تبليغات و صحنه‌سازي‌ها براي تهيه مقدمات حمله‌اي مشروع به ايران صورت مي‌پذيرفتند.
اين گزارش مي‌افزايد: روزنامه گاردين در 31 ژانويه 2007 گزارش داد كه "سياستمداران ارشد اروپا بسيار نگرانند از اينكه آمريكا دست به حملات هوايي گسترده عليه ايران بزند تا برنامه‌هاي هسته‌اي مشكوك اين كشور را نابود سازد. "
سپس روزنامه واشنگتن پست در 11 فوريه خبر داد كه جان هانا (John Hannah)، مشاور امنيت ملي ديك چني، معاون رئيس‌جمهور وقت آمريكا، به يكي از ديپلمات‌هاي خارجي گفته كه احتمال حمله به ايران در سال 2007 بسيار زياد است.
چند روز بعد هفته‌نامه نيوزويك گزارش داد كه "احتمالا " سومين ناو هواپيمابر نيز به منطقه اعزام خواهد شد تا در كنار دو ناو هواپيمابري كه از چند ماه پيش در آبهاي خليج فارس بوده‌اند، قرار گيرد. در سال 2003 نيز كه حملات هوايي آمريكا عليه عراق انجام مي‌گرفت همين تعداد ناو هواپيمابر به منطقه اعزام شده بودند.
نويسنده مانور نظامي آمريكا را آخرين حلقه از مجموعه وقايعي مي‌داند كه باعث شدند ايران ديگر الزامي براي اعلام آغاز ساخت تأسيسات غني‌سازي احساس نكند. وي در ادامه مي‌نويسد: سرانجام در 27 مارس، آمريكا يك مانور دريايي بزرگ در خليج فارس انجام داد. در اين مانور دو ناو هواپيمابر، تعداد زيادي ناو جنگي و در حدود صد هواپيماي جنگي حضور داشتند. اين مانور كه چندين روز به طول انجاميد اولين مانور مشترك هوايي-دريايي بود كه از زمان آغاز حملات عليه رژيم صدام حسين انجام مي‌گرفت.
روزنامه نيويورك تايمز طي مقاله‌اي اين مانور را "يك نمايش قدرت حساب شده " توصيف نمود كه به عنوان "بخشي از يك استراتژي گسترده‌تر براي تحديد قدرت ايران در منطقه " صورت پذيرفت. دو روز بعد، در 29 مارس، ايران به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اعلام نمود كه از اصلاحيه ترتيبات فرعي توافقنامه پادماني آژانس كه در سال 2003 پذيرفته بود كنار مي‌كشد. بر اساس اين موافقتنامه ايران بايد به محض اينكه تصميم به احداث تأسيسات هسته‌اي مي‌گرفت، "اطلاعات مربوط به طرح مقدماتي " آنها را در اختيار آژانس قرار مي‌داد.
ايران اعلام نمود كه بار ديگر به نسخه قديمي اين موافقتنامه پايبند خواهد بود. بر اساس نسخه قديمي، ايران بايد 180 روز مانده به تزريق مواد هسته‌اي به تأسيسات، آن را به اطلاع آژانس برساند.
در ادامه مقاله، نويسنده اظهارات برخي از مقامات و شخصيت‌هاي ايراني را نيز مورد استناد قرار مي‌دهد تا نشان دهد اقدامات خصم‌آميز آمريكا و احتمال حمله نظامي به تأسيسات هسته‌اي اين كشور از ديد ايراني‌ها پنهان نمانده بود: از قرار معلوم ايران مي‌خواست بر همگان كاملا روشن شود كه چرا يكچنين تغييري در سياست‌هايش ايجاد مي‌كند. در 3 آوريل، سرلشگر حسن فيروزآبادي، فرمانده ستاد مشترك نيروهاي مسلح ايران، علنا اعلام نمود كه احتمالا نيروهاي اسرائيلي و آمريكايي دست به حملات هوايي وسيعي در منطقه خواهند زد.
در همان روز، حميدرضا ترقي، رئيس امور بين‌الملل حزب مؤتلفه اسلامي، كه يكي از احزاب طرفدار دولت است، علنا تغيير موضع ايران در موافقتنامه پادماني را با تهديدات نظامي آمريكا مرتبط دانست.
به گفته ترقي: "تحركات دريايي نيروهاي آمريكايي به مانند آن چيزي است كه در دوران قبل از حمله به عراق انجام گرفت. بنابراين ما نبايد به طور داوطلبانه اطلاعات تأسيسات هسته‌اي را در اختيار آژانس قرار دهيم زيرا ممكن است مورد سوء‌استفاده آمريكايي‌ها قرار گيرند. "
ترقي بدين واقعيت اشاره مي‌كرد كه هرگونه ارائه اطلاعات در مورد طرح‌هاي مقدماتي ايجاد تأسيسات هسته‌اي، به نيروهاي هوايي آمريكا و اسرائيل كمك خواهند نمود كه براي حمله به اهداف مورد نظر آماده شوند.
ايران در 13 آوريل نامه‌اي ديگر به آژانس ارسال كرد و در آن اعلام نمود كه آژانس ديگر حق ندارد اطلاعات مربوط به رآكتور آب سنگين اراك را مورد بررسي قرار دهد.
در ادامه اين مقاله مي‌خوانيم: تغييراتي كه ايران در خط‌ مشي‌ هسته‌اي اتخاذ نمود و همچنين آغاز به ساخت دومين مجموعه غني‌سازي اورانيوم نشان مي‌داد كه ايران درصدد است تمام تلاش خود را براي افزايش مصونيت در قبال حمله آمريكا به كار گيرد و در همين حين به تعهدات خود پايبند مانده و در صورتي كه تهديد به حمله فروكش كرد شش ماه قبل از تزريق مواد هسته‌اي به تأسيسات، آن را به اطلاع آژانس برساند.
گرت پورتر معتقد است تصميم ايران براي ارائه اطلاعات در مورد سايت فردو به آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي نشان ‌مي‌دهد كه هم‌اكنون اين كشور بر عكس سال 2007، تهديدي در مورد حمله نظامي آمريكا احساس نمي‌كند. وي در ادامه بار ديگر به بررسي ادعاهاي مقامات آمريكايي در مورد سايت فردو پرداخته و مي‌نويسد: گزارشات رسانه‌هاي خبري در مورد سايت فردو متأثر از اظهارات مقامات ارشد دولت آمريكا بود. آنها اعلام كردند كه ايران بعد از اينكه فهميد دستگاه اطلاعاتي آمريكا متوجه وجود اين تأسيسات شده است آن را به اطلاع آژانس رساند.
نويسنده در پايان مقاله خود تصريح مي‌كند: در حقيقت، سازمان‌هاي اطلاعاتي آمريكا نمي‌دانستند كه چرا ايران چنين كاري را انجام داده. در همان روز، مجموعه‌اي از پرسش‌ها و پاسخ‌هاي غيرمحرمانه در مورد سايت فردو توسط دولت آمريكا و بعنوان گزارش خبري منتشر شد كه در وب‌سايت "مؤسسه علوم و امنيت بين‌المللي " قابل دسترسي است. در بخشي از اين گزارش چنين نوشته شده بود: "سؤال: چرا ايراني‌ها تصميم گرفتند وجود اين تأسيسات را در يكچنين زماني فاش كنند؟ پاسخ: نمي‌دانيم. "

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کتاب سیصد جمله و بازار سنتی کتاب ایران در پایان راه

سیصد جمله مجموعه ای از سخنان قصار و کوتاه ارد بزرگ ، فردریش نیچه و جبران خلیل جبران برای مطالعه کتاب به چهار لینک زیر مراجعه کنید بخش نخست کتاب سیصد جمله از ارد بزرگ ، فریدریش نیچه و جبران خلیل جبران بخش دوم کتاب سیصد جمله از ارد بزرگ ، فریدریش نیچه و جبران خلیل جبران سیصد جمله - ارد بزرگ ، فردریش نیچه و جبران خلیل جبران بازار سنتی کتاب ایران در پایان راه امروز صبح عازم مرکز شهر و فروشگاه های کتاب خیابان انقلاب شدم بازار نشر هم قسمتی از پیکره ناقص فرهنگی ماست . با چند ناشر و کتاب فروش صحبت کردم . یکی از آنها می گفت تجدید چاپ ها براساس تیراژ واقعی فروش کتاب نیست. کتابی را در دست گرفت و گفت این کتاب از نشر اول آن است که مربوط به سال قبل است اما هم اکنون چاپ یازدهم آن هم آمده و در بعضی از کتاب فروشی ها هست . به او گفتم چطور ؟ اگر این کتاب این قدر فروش داشته که به چاپ یازدهم رسیده پس شما چطور نسخه اولیه آن را می فروشید و او در پاسخ گفت مسئله همین جاست چون این تیراژ را مردم نخریده اند بلکه سازمان های دولتی خاص بر اساس افکار خود نسخه های بسیاری را پیش خری

نامداران ارتباطات همراه هدست بلوتوث STONE جبرا را رونمايي كرد

هدست بلوتوث STONE آخرین محصولات جبرا با حضور مدیران ارشد این شرکت و شرکت نامداران ارتباطات همراه رو نمایی شد. این محصول با حذف طرح‌های سنتی هدست بلوتوث نسل جدیدی از این فناوری را برای ارائه به کاربران همراه خواهد داشت. هدست بلوتوث STONE هم‌اکنون در تمامی نمایندگی‌های فروش شرکت نامداران ارتباطات همراه در سر تا سر ایران عرضه می‌شود. بدنه این هدست بلوتوث به گونه‌ای طراحی شده که به طور خاصی گوش را در بر می‌گیرد. جبرا Stone به همراه یک شارژر بی‌سیم قابل حمل عرضه شده که تمامی آن به آسانی در کف دست جای می‌گیرد. کافی است هر جا شارژ هدست تمام شد، برای شارژ، داخل شارژر بی‌سیم قرار داده شود. یکی از ویژگی‌های متمایز این محصول نسبت به سایر مدل‌های قدیمی، استفاده از فناوری حذف نویز (™Noise Blackout) و دسته میکروفون است. به گزارش خبرنگار ايتنا از اين مراسم، طی این نشست «مارتین روبرت هرلوف» مدیر بازاریابی جبرا ضمن ابرازخرسندی فراوان از اختراع این محصول گفت: «طرح و ویژگی‌های انحصاری جبرا Stone نگرش مصرف‌کنندگان تلفن همراه را در مورد هدست‌های بلوتوث تغییر خواهد داد.» به گف

10 ایده برای کمک به اداره زندگی پرمشغله‌

ساده کردن زندگی لزوماً به این معنی نیست که از چیزهایی که می خواهید در زندگی، بگذرید. درواقع، دقیقاً متضاد این است. ساده کردن زندگی به شما زمان بیشتری برای انجام کارهایی که وقت و انرژی برایشان می خواهید، می دهد (مثل ورزش، کتاب خواندن یا شرکت در یک کلاس آموزشی). این ایده ها را امتحان کنید تا زمان، هزینه، پشتیبانی و فضای بیشتری در زندگی پرمشغله تان ایجاد کنید. 1. یک عادت جدید در خودتان ایجاد کنید و آنرا به سایر اعضای خانواده هم آموزش دهید: هیچوقت بدون اینکه چیزی با خود ببرید اتاق را ترک نکنید. مثلاً اگر در طول شب می خواهید از اتاق نشیمن به آشپزخانه یا اتاق خواب بروید، وسیله ای که باید به محل خود برگردانده شود را در راه با خود ببرید. 2. اگر خانواده پرجمعیتی دارید که تعداد زیادی باید از یک حمام و دستشویی استفاده کنند، برای هرکس یک سبد مخصوص درنظر بگیرید که وسایل مخصوص حمام خود را در آن نگه دارند و حتماً پس از استفاده آنرا به اتاق خود برگردانند. درست مثل زندگی در خوابگاه های دانشجویی. اینکار باعث می شود فضای حمام شلوغ و بی نظم نشود و هرکس به راحتی از وسایل خود استفاده کند و جروبحثی هم پیش ن