رد شدن به محتوای اصلی

وقتی پرهای اندیشه می سوزد

پریسا آغداشلو :

انبوه اخبار و رویدادها باعث می شود بسیاری از مهمترین وقایع را از یاد ببریم این در حالی است که شناخت و تحقیق در مورد این رویدادها ما را به جمع بندی بهتری از آنچه روی می دهد رهنمون می سازد .
نظریه کهکشان بزرگ اندیشه ( طرح شده در شهریور ماه ۱۳۸۶) نابغه و متفکر برجسته شهر شیروان از این گونه موارد است . "ارد بزرگ" در آنجا از انفجار اندیشه ها سخن گفت یعنی عصر برچیدن نظریه دهکده کوچک جهانی .
متاسفانه عده ایی هم سعی کردند این نظریه را به نام خود جعل کنند و از جمله پروفسور حمید مولانا .
پروفسور مولانا تنها دو ماه پس از انتشار این نظریه با کمک رسانه دولتی صدا و سیما سعی کرد عصر پایان نظریه دهکده کوچک جهانی مک لوهان را خود نوید دهد اما خوشبختانه با توجه به استقبال اولیه از این نظریه تعجب همگانی برانگیخته شد پس از اعتراضات دانش پژوهان و اهل فکر پروفسور مولانا عقب نشینی نمود .
آنچه مهم است آنکه ، چطور خبر و رویداد بزرگی همانند نظریه کهکشان بزرگ اندیشه ، که در نهاد خود عصر بلوغ و ظهور اندیشه های بومی کشورها و طلایه داری کشورهای متمدنی همچون ایران را در سینه دارد و می تواند تهیج کننده روحیه ملی و کار و تلاش در عرصه های مختلف گردد در توفان خروجی مترجمان گم می شود .
باید بپذیریم عرصه ترجمه دادها همانگونه که ارد بزرگ نیز در نظریه مشهور خود از آن یاد می کند باعث تضارب بیشتر و دوران کهکشانی اندیشه ها می گردد اما متاسفانه مترجمین ما اغلب وظیفه خویش را ترجمه یکسویه از دیگر زبانها به فارسی می دانند .
برای جهان خارج چه چیزی بهتر از این !
آنها هیچوقت به ترجمه آثار فاخر ما در دنیای مدرن امروز همت نمی گمارند آنچه آنها از آن یاد می کنند مال گذشته است و با این کار غرور ایرانیان را همچنان لگد مال می کنند
سپاه مترجمین آنها در داخل ایران نیز کارهای نرم افزاری جریان آنها را انجام می دهند و ما را در دهان دانیاسوری قرار می دهند که در واقع صدها سال پیش منقرض شده اما با شمایلی جدید و هالیودی زنده می شود .
این پروسه شوم باعث می شود عده ایی در ایران از خود بیخود شوند و رنج جلای وطن را بر خود هموار کنند و در نهایت از ایرانی بودن خویش بیزار گردند .
البته نباید از غفلت مسئولین نیز چشم پوشید
کرسی نشینان ما یا بر تایید همین آثار ترجمه شده می کوبند ویا طبل پوپولیسم !
تا بحال از مسئولین عرصه فرهنگ ، تاریخ و یا سیاست خارجی نام نظریه جهانی "قاره کهن" را شنیده اید ؟
خیر!
چون آن را نمی فهمند و اگر هم بفهمند چون می دانند طراح آن ارد بزرگ (یک ایرانی) است به سرعت از آن می گذرند . جامعه ایی که نتواند نخبگان خویش را حمایت کند محکوم به ذلت و تباهی است.
در نظریات کهکشان بزرگ اندیشه و قاره کهن ارد بزرگ ، هویت تاریخی ایرانیان احیا می گردد مجد و عزت آن متجلی می شود .
با این همه در توده اخبار بی ارزش و هرز گم می شود این نشان دهنده ضعف کلان نگری در مدیران ارشد فرهنگی ماست.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

پرستاران مهربان و دلسوز، نغمه خوش زندگی دوباره هستند. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی

کوشش برای تندرستی همگانی، یکی از مهمترین کارهای دیوانسالاران است. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی گرفتار شدن در روزمرگی، بلای خاموش عرصه بهداشت و درمان است. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی پزشک، نماد ادب و امید است و چه فرهمندی بالاتر از این... فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی تاریخ گواه آن است که حماقت، نادانی و بازیگوشی، دشمنان مهم تندرستی بوده اند. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی آدمهای هوشمند، تندرستی را در زندگی و رفتاری خردمندانه و آگاهانه می یابند. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی

سخن استاد فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی

در زندگی نادان، سرانجام یک گره، هزاران گره باز نشدنی است. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی ارمغان کُرنش در برابر نادان، سختی دو چندان است. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی چه بسیار آدمیان نادانی که مهربانی شایستگان را بر نمی تابند. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی شمشیر نادان هایی که در برابر خردمندان می ایستند، خودسری است و خودستایی. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی نادان، همیشه از آز و فزون خواهی خویش، خسته است. فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی

احمد شاه مسعود

شهید احمد شاه مسعود فرزند دلیر ایران بزرگ ظهور احمد شاه مسعود در منطقه خراسان بزرگ ایران ( که با نام ساختگی استعمار روس و انگلستان امروزه افغانستان نامیده می شود ) موجی از شادی و امیدواری را در میان ملت ایران بزرگ ایجاد نمود . احمد شاه مسعود فرزند دلاور ایران زمین برای نجات اقوام ایرانی منطقه خراسان بزرگ دست به مبارزات مختلف زد و مجاهدت های کم نظیری در تاریخ از خود بجای گذاشت و به درجه رفیع شهادت در راه میهن نائل آمد . به گفته برخی اسناد توسط دولت وهابی عربستان سعودی و نفوذ عوامل واپسگرایش در منطقه آریانا ترور شد و حزن و اندوه سنگینی را بر همه منطقه فلات ایران و ملت آریایی فلات ایران وارد نمود . عربستان نیز به پیروی از قدرتهای استعمارگر همچون انگلستان به آرزوی دیرینه خود که همانا عدم اتحاد مناطق ایران بزرگ بوده است موقتا دست یافت . کشورهایی که در طی سی صد سال گذشته همه تلاش خود را نمودند تا افغانستان را کشوری جدا از ایران بنامند و آنها را در فقر و عقب ماندگی و جنگ و خونریزی نگاه دارند و اینگونه وانمود کنند که مردم این دو منطقه کاملا بیگانه از یکدیگر هستند ، به درستی نمی دانند که من